Over ons

Leer meer met Feel Academy

Feel Academy verzorgt workshops en geaccrediteerde bijscholingen voor therapeuten, mediators, coaches (zorg)professionals en zorgverleners die vanuit een holistische benadering werken. Samenhang staat centraal, ook in ons aanbod. De bijscholinegn en workshops zijn erop gericht om het beste uit jezelf, als expert binnen jouw vakgebied, te halen.

Monique Broekhuizen

Monique Broekhuizen

De oprichter van Feel Academy! In 2019 is Monique haar praktijk voor energetische therapie gestart, Feel Energy. Tijdens de opleiding en in haar eigen praktijk was de kindconclusies een terugkerend thema, waar veel cliënten baat bij hadden. Monique wilde zichzelf hierin meer specialiseren en zo ontstond het idee voor een kaartenset, aanvullend op het boek ‘De 5 kindconclusies’ van Lisette Schuitemaker. Als professional kun je via deze methode op een speelse manier de kindconclusies onderzoeken. Monique zit altijd vol ideeën en zoekt daarbij naar zoveel mogelijk verbindingen. Niet lang na de lancering van de kaartenset ontstond dan ook het idee om het delen van kennis en expertise uit te breiden: met een aanbod van bijscholingen en workshops via Feel Academy! 

Onze docenten

De docenten van Feel Academy staan voor je klaar om jou meer te leren! Iedere expert deelt met jou de succesfactoren om zelf toe te passen binnen je eigen vakgebied. Puur vanuit de kern!

Lisette Schuitemaker

In het jaar dat ze parttime lerares Oude Talen was, ontdekte Lisette Schuitemaker (1954) dat ze liever met volwassenen werkte. Dat heeft ze gedaan bij de afdeling Communicatie van een bank en vervolgens met haar eigen bureau dat ze na een aantal jaren aan haar beste medewerkers verkocht. Zoekend naar de volgende fase in leven en werk besloot ze een healingopleiding te volgen en in 2006 haalde ze haar BSc aan de Brennan School of Healing in Miami.

Ze opende een praktijk – Bureau voor Levensvragen – en merkte hoe onbekend de psychologische theorie van Wilhelm Reich was en hoeveel baat cliënten bij haar uitleg hadden. Ze besloot het boek te schrijven dat ze zelf miste. In ‘De 5 kindconclusies’ legt ze de zienswijze van Reich helder uit en beschrijft ze in klare taal wat mensen zelf kunnen doen om op jonge leeftijd getrokken conclusies te herkennen en te keren.

‘De 5 kindconclusies’ verscheen in 2011 en is nog altijd een geliefd boek dat ook in het Engels, Duits en Italiaans is uitgegeven. Inmiddels heeft Lisette haar licht op nog vier thema’s laten schijnen en ook die boeken werden vertaald. Natuurlijk is ze weer met een nieuw onderwerp bezig. Daarnaast is Lisette een doorgewinterde bestuurder die vaak de rol van voorzitter vervult, bijvoorbeeld bij de Findhorn Foundation, het workshopcentrum van de gelijknamige gemeenschap in Schotland. Naar aanleiding van haar boek over oudste dochters organiseert ze hier zelf ook een jaarlijkse retreat. Lisette heeft de gave van het woord en houdt van het interactieve en creatieve proces van kennis overdragen.

Fred Streefkerk

Gedreven, innemend, oprecht en eerlijkheid zijn sleutelwoorden in het enerverende leven van Fred. Het pad wat hij tot nu toe heeft gevolgd kun je het best omschrijven als afwisselend met alle ups en downs die er in kunnen zitten. Het is een mooi pad en Fred is nog lang niet “uitgewandeld”. Zijn pad liep tot nu toe langs de gezondheidszorg, waar hij onder andere werkte als intensive care verpleegkundige, naar verschillende commerciële bedrijven waar hij in het commerciële vakgebied zowel binnen als buiten heeft gewerkt, naar zijn eigen training en adviesbedrijf. Dit in combinatie met zijn opleiding als Psychodynamisch therapeut, opleiding in voedingsleer en zijn persoonlijke leven, hebben zijn rugzak voor de reis goed gevuld met levenservaring.

Tanja de Bont

Centraal in alle aspecten van het leven van Tanja staat de verwondering en nieuwsgierigheid naar de relaties tussen mensen en de mens zelf. Observeren, inzicht verschaffen in de eigenlijke kern en deze helpen te ontwikkelen.

Zij wordt geïnspireerd door de zoektocht naar de balans tussen uitersten. Scherp en analytisch, met gevoel en positiviteit gaat ze te werk bij de begeleiding van de zoektocht van anderen. Daarbij nemen integriteit en respect een belangrijke plaats in. Na jarenlange bedrijfservaring in commerciële en managementfuncties in zeer uiteenlopende branches, is Tanja in 1999 gestart als zelfstandig coach, trainer en psychotherapeut.

Haar opleiding en inspiratie is onder andere gelegen in yoga, chakrapsychologie, ademtherapie, voedingsleer, meditatie en mindfulness, holistische psychotherapie en boeddhisme. Ze maakt in haar aanpak gebruik van de vruchten die ze heeft mogen plukken uit al haar uiteenlopende ervaringen, zowel in haar werk als privé.

Telefoon

0347 – 757 750